Hoveniersbedrijf Flora Natura Twente steunt Hovenier helpt: wij vinden het prachtig om vakmanschap te combineren met het helpen van andere mensen. Samen Nederland groener maken is waar Hoveniersbedrijf Flora Natura Twente voor staat! De kleinste daden hebben grote positieve gevolgen. Daarom hebben wij ons één dag kosteloos ingezet om hulpbehoevende mensen te helpen met hun tuin.

Wat is Hovenier Helpt?

Hovenier Helpt is voor iedereen die graag een goede daad wil doen, een ander wil helpen en Nederland groener wil maken. Denk bijvoorbeeld aan een buurvrouw die het niet meer lukt om de haag te snoeien omdat de jaren beginnen te tellen. De laatste week van september staat in het teken van ‘Hovenier Helpt’. Tijdens deze week gaan hoveniers in heel Nederland kosteloos aan de slag om mensen te helpen met hun tuin.

slogan-horizontaal

Iemand opgeven voor Hovenier Helpt?

Eind september 2017 gaat Hovenier Helpt weer door heel Nederland mensen helpen met hun tuin. U kunt uw project vóór 1 september hier aanmelden. Hoe de selectie in zijn werk gaat wordt toegelicht op de website.

 

Project Hovenier Helpt 2016

In de laatste week van september is de week van Hovenier Helpt en hebben wij iemand verrast door aanpak van de groene omgeving. Hoveniersbedrijf Flora Natura Twente heeft deze mensen geholpen met hun tuin omdat dit door omstandigheden niet mogelijk was. Bekijk hieronder het filmverslag van de projectuitvoering.

Hoveniersbedrijf Flora Natura Twente zet zich in voor meer tuinplezier en een groener Nederland.

wij-steunen-hovenier-helpt-937x1024

 

Projectomschrijving

‘Mijn moeder woont in een huurwoning op een druk kruispunt.
Veel mensen hebben haar afgelopen jaren gecomplimenteerd met haar goed onderhouden tuin (ze is 83 jaar!) Ze heeft het altijd leuk gevonden om zelf te zaaien (o.a.) en te verspenen, maar door verslechterde mobiliteit kan ze dit niet meer zoveel als ze graag zou willen. Daardoor groeit er ook meer onkruid in haar tuin dan haar lief is; ze ziet het met lede ogen aan. Er is al onkruiddoek gelegd in de tuin met daarop kiezels, in de hoop minder onderhoud te hebben. Toch groeit er onkruid doorheen. Eigenlijk mag de tuin niet uitgroeien over het voetpad, maar dit gebeurt toch . Ook de strook onkruid van de gemeente naast de schuur leidt tot wat overlast, hoewel er soms wordt gesnoeid op haar verzoek. de bomen in haar tuin blijven groeien en worden daardoor te hoog. Hulp zou welkom zijn bij het verwijderen van onkruid, het snoeien van de bomen, het schoonmaken van het voetpad en het terras.’


initiatief-van-tuinkeur